Ciutadella

Cultural Tourism in Ciutadella  – Klik op Cultural Tourism in Ciutadella voor meer informatie

 

Ciutadella, de voormalige hoofdstad, herbergt verschillende culturen door de bezetting van de Moren en andere bezetters. Hierdoor is iedereen in Ciutadella welkom. Ciutadella is een indrukwekkende en historische stad. De beelden hieronder spreken voor zich.

Op het Es Born plein, zijn twee parkeerplaatsen voor mindervaliden. De oude binnenstad is hoofdzakelijk autovrij waardoor het heel gemakkelijk is om de stad te verkennen met een scootmobiel of met een rolstoel. Tevens zijn de straten vlak en smal zonder lastige trottoirs.

 

Plaza d'es Born

Plaza d’es Born

 

De haven van Ciutadella is niet toegankelijk per scootmobiel of met een rolstoel wegens de vele trappen. Desondanks is er een andere weg, achter het Es Born Plein langs een smalle weg.

Langs de haven rijden of genieten met een glas wijn op een van de vele terrassen is de beste manier om de sfeer te proeven van deze heerlijke historische stad. Heerlijk eten bij het rolstoeltoegankelijke Restaurant S’Amarador behoort ook tot de mogelijkheden.

 

Port

Haven

Cathedral

kathedraal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het begin van het stadscentrum is dicht bij  het Es Born plein, en langs deze straten zijn er vele winkels, bars en terrassen.

 

 

Access to Cathedral and old city shopping area

Toegang tot het stadcentrum en kathedraal